Губернаторът на Перник Ирена Соколова с публична лекция пред студентите от Летен университет Албена 2019

Губернаторът на Перник Ирена Соколова с публична лекция пред студентите от Летен университет Албена 2019

За седма поредна година областният управител бе сред официалните гости и лектори в Летния университет, организиран от Националното представителство на студентските съвети в Република България. По покана на УС на НПСС и на председателя Яна Вангелова, Соколова бе част от мащабните спортни и социални прояви на академичната младеж.

Тази година в XVII-то издание, провеждащо се по традиция от 23 до 29 август в курортен комплекс Албена, се включиха над 250 студенти от 12 български университета. 

Три са темите, които студентите включиха в своя седемдневен спортно-обучителен формат и представянето на основни и специални психологични техники в лекцията на Соколова „Публично поведение, публична реч и умения за убеждаване“ бе сред тях.

Лектори във формата бяха още професорът по право от СУ „Св. Климент Охридски“ и Гл. редактор на списание “Правен преглед” Мария Славова с представяне на „Правна уредба на местните избори“ и Тодор Йосифов – председател на Национално сдружение ““Младежки глас“ по темата „Активните млади хора и младежките организации“.

“Като действащи същества, но и емоционално и социално интелигентни, ние човеците сме разбрали, че е добре да познаваме механизмите на работа и взаимодействие на нашите психика и тяло, за да можем по-прецизно да управляваме поведението си. Когнитивно-поведенческите техники, с които ви запознавам дават възможност да управлявате своите емоции и преживявания и да насочвате мислите си чрез малка промяна или леки корекции на ежедневното ви поведение”, сподели Соколова в увода към своята презентация. 

„Публичният ви образ с умения да работите в екип, но и да сте лидери на мнение изисква да познавате основни психични процеси и явления и също и как достигаме до ежедневните, конкретни действия и деяния водени от нагоните, с които се раждаме”, допълни тя.

„Летен университет 2019″ е проект на Националното представителство на студентските съвети, стартиращ като „Национални студентски игри“ през 2002 година. Първото издание на летните игри се провежда в с. Кранево, община Балчик. В по-късен етап проектът се именува „Летен университет“. През 2009 година инициативата приема наименованието Национални летни студентски игри „Летен университет“.

Летният университет е социален проект, целящ да създаде условия за изграждане на активния диалог между студентските общности на висшите училища, посредством участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности.