Перник отново ще бъде домакин на XIII Многожанров републикански фестивал на хората с увреждания

Перник отново ще бъде домакин на XIII Многожанров републикански фестивал на хората с увреждания

Тазгодишното издание на Многожанровия републиканския фестивал на хората с увреждания ще се състои в Перник в края на седмицата, съобщи председателят на регионалната организация на инвалидите Анита Тараланска.

За 13-та поредна година квартал „Църква“ ще посрещне желаещите да се включат в изявата. Тази година заявки за участие са подали над 1700 души от всички краища на страната с изключение на Видин. Фестивалът ще бъде открит на 31 август и ще продължи и на следващия ден. Той е многожанров. Освен изпълненията на сцената ще има и алея на занаятите. Новото тази година е, че ще се готви на открито.

Майстори-кулинари от цяла България ще приготвят традиционни за своите региони ястия пред очите на публиката. Както в предходните години и сега ще има международно участие в лицето на гости от Македония и Косово. Фестивалът е с конкурсен характер. Естрадната певица Мими Иванова ще оглавява журито, което ще оценява участниците. Фестивалът е по европейски проект. Той е и част от честванията, посветени на 30-годишнината от създаването на Съюза на инвалидите в България, каза Анита Тараланска.