Бюрото по труда в Перник търси 40 учители, 20 охранители, шофьори на тролейбус,  монтажници на електронно оборудване

Бюрото по труда в Перник търси 40 учители, 20 охранители, шофьори на тролейбус, монтажници на електронно оборудване

  Втора поредна седмица предлаганите свободни места на трудовия пазар в Перник се увеличиха. През изминалата седмица те нараснаха с още 50 и станаха 182.  Добрата новина е, че  предлаганите свободни места за безработните висшисти също се увеличиха с още 12 и станаха 48.

И през миналата седмица бе актуална офертата за работа на 24 шофьори на тролейбус в София, но се появи предложение за работа на 20 монтажници на електронно оборудване в Божурище. Освен това, миналата седмица  се появиха предложения за работа за 10 склададжии за Радомир и 20 охранители за София. Малко повече от две седмици преда старта на новата учебна година в региона се търсят 40 учители.

 Освен тях, Бюрото по труда предлага работа на: 5 монтажници на отоплителни и климатизационни инсталации, 5 водопроводчици, 1 шофьор на автобус, 2 лекари спешна медицина, 2 фелдшери, 1 продавач-консултант за фуражи, 1 учител ФВС или треньор на 4 часа, 1 учител на деца с езиково-говорни затруднения, 2 медицински сестри, 1 шофьор на лекотоварен автомобил /катафалка/, 2 сервитьори,  1 машинен оператор на изделия от бетон, 1 електрозаварчик, 1 автомеханик,  5 учители в детска градина, 1 помощник-готвач, 5 кредитни консултанти на граждански договор,  1 учител по математика и информационни технологии, 1 учител по английски език,  3 обслужващи кулинарен щанд, 2 продавачи в хранителни стоки, 1 учител по БЕЛ и английски език, 1 учител по география,икономика история но цивилизацията, 1 пощальон, 2 пощальони, 1 служител на гише в пощенска станция на 4 часа, 2 дефектоскописти, 1 продавач-консултант/хранителни стоки/, 1 машинен оператор обработка на зърно, 6 общи работници в строителството, 1 учител по музика в детска градина,  1 учител по френски език, 1 учител по биология и здравно образование, 1 учител по руски език,1 ръководител на компютърен кабинет, 5 възпитатели, 2 обслужващи магазин, 1 продавач-консултант, 2 обслужващи бензиностанция ,1 представител бизнес услуги, 2 обслужващи магазин,1 куриер-шофьор, 1 учител по БЕЛ,  2 инкасатори, 1 учител по математика,1 барман, 2 готвачи, 1 учител по биология, здравно образование и география и икономика, 1 учител по практика- заваряване и шлосерство, 1 учител по практика- маникюрист, 1 общ работник, 1 склададжия, 1 учител по биология, 1 учител-лектор по природни науки,1 учител-лектор по математика, 20 охранители, 1 учител по борба, 5 касиери, 1 управител на магазин, 1 учител-лектор по музика, 1 учител-лектор по ФВС, 1 учител-лектор по география и икономика,  1 учител- лектор по технологии и предприемачество, 1 учител-лектор по изобразително изкуство, 1 учител- лектор по история и цивилизация, 1 учител-лектор по ФВС.

  Анализът на предлаганите от Бюрото по труда в Перник през изминалата  седмица  свободни работни места, показва,  че сред най- търсените кадри са учители, монтажници на електронно оборудване, охранители, шофьори на тролейбус, кредитни консултанти и други. На трудовия  пазар в региона през изминалата седмица преобладава търсенето на кадри за обслужващите дейности, а след това за производството.

 И тази седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда предлага 134 свободни места и 48 за безработни висшисти, от които 40 за учители.