„Рисуваме заедно за Вальо”

„Рисуваме заедно за Вальо”

След успеха на благотворителната инициатива „От моите ръце“ пернишки магистрати и съдебни служители отново се обединяват около благородна кауза.

„Нашият млад колега от Районна прокуратура – Перник Валери Любомиров Павлов се бори с коварно заболяване, което отнема силите му. За овладяване на състоянието му и запазване на неговата жизнеспособност са наложителни периодични скъпоструващи медицински манипулации и съпътстващо лечение.

С любезното съдействие на председателя на Административен съд – Перник на 24.09.2019 година, вторник, на пети етаж в Съдебната палата ще бъдат оформени пространства – работилнички, където ще предизвикаме твореца във всеки един от нас да развихри въображението си и да претвори мечтите и надеждите си върху платно с акрилни бои или върху еко чанта с текстилни бои. Две очарователни млади дами ще ни направляват в този процес и стъпка по стъпка ще ни преведат през вълшебството да създадеш свой уникален шедьовър като ни покажат различни техники за използване, смесване и нанасяне на боите. Това са Ивета Иванова (#РИСУВАНЕИВИНО) и Венелина Лямова (#Ателие PARIS), които откликнаха мигновено и безусловно и напълно безвъзмездно се включват в инициативата.

Не само ще рисуваме, но колегата ни Татяна Костадинова ще ни покаже техника, с помощта на която ще създадем цветна феерия върху копринени шалове, които да се превърнат в неотразимо допълнение към всеки тоалет.

И тъй-като инициативата е благотворителна, всички създадени картини, еко торби и шалове ще бъдат предложени за откупуване на цени от 10 до 20 лева. Събраните средства ще бъдат преведени по сметка на Валери Любомиров Павлов за покриване на разходите по лечението му.” Това информират в съобщението организаторите на инициативата и уточняват, че началото ще бъде дадено в 16 часа.