Асфартират новото кръстовище  в „Изток“

Асфартират новото кръстовище в „Изток“

Над 300 тона бетонирана основа беше поставена в петък на новото кръгово кръстовище при входа на Перник, в квартал „Изток”.  Обектът беше инспектиран от зам.-кмета на общината Владислав Караилиев.  

Асфалтирането продължи  и в почивните дни с полагането на основата, която ще е общо с дебелина 15 см. Ремонтните дейности ще продължат с поставянето на  6 см.  биндер.

„В края на следващата седмица се очаква да приключи първият етап и ще започне вторият  в югозападната част на „Юрий Гагарин“ и югоизточната  част на „Благой Гебрев“ . Ще бъде създадена нова временна организация на движението и  трафикът ще премине по новото платно“, посочи Владислав Караилиев  и уточни, че ремонтните дейности текат по график. 

С изграждането на кръстовището ще бъде разтоварен автомобилният трафикът в един от най- натоварените райони на града и ще бъде подобрена безопасността на движението , както на моторните превозни средства, така и на пешеходците

Проектът е на стойност над 1.8 млн. лева с ДДС и освен пътната част включва изграждането на водопровод  по ул. „Юрий Гагарин” с дължина 271м , битов и дъждовен канал. 

Предвидено е и ново улично LED осветление с изграждане  на нова тръбна мрежа и нови шахти.