И Перник иска доживотна присъда за убиеца от Сотиря

И Перник иска доживотна присъда за убиеца от Сотиря

Подписка в подкрепа на искането за доживотна присъда на убиеца на 7-годишната Кристин от село Сотиря тръгна и в Перник. Нейн инициатор е  Надежда Димова. На две места в Перник има сложени формуляри за подписката – пред централната поща в Перник и в квартал Изток на пазара.

„Не може за подобно престъпление да се лежи в затвора 30 години. Трябва да има доживотен затвор, без право на замяна“ – категорична е Димова.

Само за два дни събраните подписи при нея са над 300. Списъци и имената на подкрепящи каузата на нашата съгражданка има и в квартал Изток, при продавачката на сладолед през пощата. Перничани показват съпричастност. След като поставила името си в подписката, жителка на квартал „Тема” се ангажирала, да работи за успеха на инициативата сред хората от квартала.

Разбира се, има и неразбиране, споделя огорчението си Надежда. Възрастна жена отказала да се подпише, заявявайки: ”Аз пари нямам!”

„Обясних й, че тук не става дума за абсолютно никакви финикийски знаци, а за справедливо наказание за един жестоко отнет детски живот. Законът трябва да се промени, от нас зависи! Това искам да кажа и на онази наша съгражданка, която отказа да ни подкрепи с мотива, че преди години, заради жестоките убийства, извършени от Кристиян, Сиси, Заека бе събирана аналогична подписка с искане за промяна в закона, но резултат не последва. Тогавашният неуспех не бива да ни отказва да се борим за справедливи наказания. От нашите обединени усилия зависи” споделя Надежда.

Припомняме, че малката  Кристин намери смъртта си по изключително брутален и жесток начин. Тя беше първо почти умъртвена, а след това изнасилена от Мартин Тодоров.

Престъплението бе извършено на 15 август, като Мартин  Трифонов бе заловен след почти 24-часово издирване на следващия ден и бе ранен след като оказал съпротива. Той е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ и предстои да бъде въведен в ареста след като се подобри здравословното му състояние

В Сливен буквално часове след престъплението тръгна подписка с искане убиецът да бъде наказан подобаващо. За подписки информират и от други градове на страната.