Стефан Данаилов е приет в болница

Стефан Данаилов е приет в болница

Бившият министър на културата и народен артист Стефан Данаилов е приет в бургаската многопрофилна болница „Бургасмед”, потвърдиха от болничното заведение, информира НОВА ТВ . Той е настанен в ортопедичното отделение по спешност. Има фрактура на тазобедрена кост след падане.

По информация на завеждащия лекар той е паднал и е контузил тазобедрената става. Правят му се изследвания, те са в норма и актьорът е в добро състояние.

Бил е докаран с линейка от хотел в Приморско.

Актьорът е приет със счупване на бедрената шийка и предстои операция за смяна на тазобедрената става. В момента се правят предоперативни изследвания, съобщиха от болничното заведение.

Стефан Данаилов ще бъде консултиран от екип от различни специалисти от УМБАЛ „Софиямед“, начело от най-добрия в тази област проф. Йотов и ще се положат всички необходими медицински грижи.

„ Стефан Данаилов беше приет в ортопедичното отделение със счупване на тазобедрената става. Няма нищо критично в състоянието му, предстои му оперативно лечение. Към момента се правят изследвания и ще се реши кога ще бъде проведено оперативното лечение. Добре е”, обясни д-р Лъчезар Томов, началник на Отделението по ортопедия и травматология – „Бургасмед”.

Театралният продуцент Кирил Кирилов заяви, че е говорил с него и е в добро състояние на духа, предаде бТВ.

Корнелия Нинова също съобщи, че е говорила с него и че е добре. Информациите за състоянието му са преувеличени. Счупил е става при падане.

„Току що разговарях с Ламбо, който е постъпил в Бургаската болница“, написа във Фейсбук лидерът на БСП. „Той е контактен и ми обясни, че е счупил става при падане. Предстои му операция и взимаме всички необходими мерки“, написа тя.

„Веднага го потърсих да го чуя. Заварих го оптимист. В момента е на лекарства, малко трябва да се успокои. Надявам се, че ще се възстанови бързо, той е силен мъж”, заяви Вежди Рашидов.

Операцията ще бъде извършена другата седмица, по неофициална информация.

Бившият депутат бе диагностициран с лимфом преди няколко години, но се е преборил.

Любимият български актьор е на 76 години.