Детската градина в Батановци готова да посрещне своите питомци

Детската градина в Батановци готова да посрещне своите питомци

С атрактивни и цветни игри ще бъдат посрещнати наесен малките възпитаници на ДГ „Валентина Терешкова“ в град Батановци. Красивият и просторен двор на детското заведение е изрисуван с пъстри рисунки за забавление, разположени са интересни уреди за игра, както и градинки с красиви цветя за настроение. 

Новите придобивки бяха разгледани от зам.-кмета Севделина Ковачева, която поздрави директора Ани Паласкова за прекрасната инициатива и разговаря с нея за готовността и подготовката за новата учебна година. 

Въпреки че е лято дворът на градината беше изпълнен с детски глъч, защото повече родители са на работа и децата продължават да бъдат обгрижвани. През годината детското заведение се посещава от 103-ма малчугани на възраст от 1 до 6 години, разделени в 5 групи. В момента ръководството на градината кандидатства по Националната програма за информационни технологии към МОН за интерактивна дъска и изказа специални благодарности за подкрепата на Община Перник.

„Със съдействието на Общината бяха закупени климатици, въпреки че сградата се отоплява на локално парно, понякога имахме необходимост при по-студените зимни дни“, сподели Паласкова. 

В детското заведение работят 8 учители и две медицински сестри. Малките и талантливи момичета и момчета от ДГ „Валентина Терешкова“ радват жителите на града със забавни и весели програми и концерти за всички празници през годината.