Училището в Ярджиловци с вътрешни санитарни възли

Училището в Ярджиловци с вътрешни санитарни възли

В училището в село Ярджиловци вече напълно са готови новите вътрешни тоалетни, което беше един от най-сериозните проблеми на учебното заведение. Санитарните възли са разположени на първия етаж, разделени са за момичета и момчета и разполагат с всички удобства. В това се увери и зам.-кметът на Община Перник Севделина Ковачева, която инспектира сградата във връзка с подготовката за новата учебна година.

„Радвам се,че беше реализиран този проект, тъй като в училището никога не е имало вътрешни тоалетни. По този начин се допринася комфорт за учениците и учителите по време на учебния процес. Поставени са още два умивалника и бойлер за топла вода. Приключва ремонтът на канализацията и предстои обновяване и освежаване на коридорите“, коментира Севделина Ковачева и не скри емоциите си като видя слънчевото пано, което посреща гостите и учениците в началото на коридора.

Тя разгледа и другите помещения в ОУ „Отец Паисий“, както и класните стаи на учениците. Директорът на учебното заведение Красимира Колева, която заема този пост от една година, се похвали, че в сградата на училището има и уайфай. В училището се обучават 30 ученици от 1 до 7 клас

„ Фирмата, която ни доставя услугата за интернет, ни подари монитор и се надявам съвсем скоро да обособим конферентна зала“, сподели Колева .

Училището в село Ярджиловци е създадено още през 1842 година. То е носител на орден „Стара планина“ и негови възпитаници прославят селото в страната и чужбина. Въпреки че, се води селско училище в него има прекрасни съвременни условия за обучение. Сградата се отоплява на локално парно, а миналата година е извършен и частичен ремонт на покрива.