Още един трънчанин на съд за съжителство с непълнолетна

Още един трънчанин на съд за съжителство с непълнолетна

18-годишен ще бъде съден за съжителство с непълнолетна, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Перник.

Младежът е привлечен като обвиняем за това, че е заживял на семейни начала с момиче, което не е било навършило 16-годишна възраст. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“ и при доказване на вината му в съда го грози наказание до 2 години лишаване от свобода или  пробация, като и с обществено порицание.

В Трън това не е единичен случай. Наскоро същото обвинение получи друг мъж, който също си намерил невръстна булка. Запознати обясняват, че в болшинството случаи става дума за младежи от ромски произход, при които подобни съжителства не са изключение.

Припомняме, че наскоро от полицията съобщиха, че 19-годишен младеж от приграничния град ще бъде съден за съжителство с момиче, ненавършило 14-годишна възраст. Той заживял на семейни начала с девойката, без да е сключил граждански брак с нея. Привлечен е като обвиняем по чл. 191, ал.3 от Наказателния кодекс. При доказване на вината му в съда и него го заплашва наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 до 5 години.