НАП продава на таен търг и Стоматологията

НАП продава на таен търг и Стоматологията

Сградата на бившата стоматологотична поликлиника в Перник е поставена за продажба на таен търг от Националната агенция по приходите. Това става ясно от официално съобщение на страницата на агенцията. Приемат се документи в законовите срокове, а първоначалната цената, която иска агенцията, е 3 206 278 лева. Депозитът за участие е 64 1255.6 лева. Крайният срок за подаване на предложения е 14 август, а самият търг ще се проведе на 22 август 2019 година.

„Поземлен имот ведно с построени три сгради, представляващи комплекс за здравеопазване. Сграда 1 е със застроена площ от 489 кв.м., на един етаж; сграда 2 е със застроена площ от 702 кв.м.,на шест етежа и сграда 3 е със засроена площ от 54 кв.м. на един етаж. Имотите са с израдена електрификация,водопровод,

канализация и ТЕЦ.” – описват от Агенцията сградата, която всички перничани познават добре.

Припомняме, че на свое заседание пернишкият минипарламент даде съгласие община Перник да продаде четири  атрактивни имота с много добра локация, Първият от тях бе сградата на Стоматологията, намираща се в кв. „Иван Пашов“. Постройката е 5-етажна с мазе и терен. Имотите са много атрактивни за бизнес и се надяваме да има желаещи да ги закупят, коментира тогава зам.кметът Денислав Захариев. Явно обаче сделка няма. А НАП вероятно иска да продаде наистина апетитния имот заради задължение на общината.

Той е вторият, свързан със здравеопазването след Профилакториума, който също бе обявен за продажба от НАП. Тогава Агенцията реши да продаде болницата за долекуване и продължително лечение за почти 5 млн. лв. Причината за продажбата бе дълг към НАП от 430 000 лева.Общинската управа и ръководството на стационара полагат много усилия стационарът да бъде спасев за нуждите не само на болните хора от областта, а и от съседни региони.