Осъдиха тв звезда заради соларния парк в Кошарево

Осъдиха тв звезда заради соларния парк в Кошарево

Соларният парк в брезнишкото село Кошарево излезе „солен” за телевизионната водеща Радост Драганова и нейния зет Венцислав Гоцев, след като кипърският бизнесмен Харис Кунтурис спечели поредното дело срещу нея.

Софийският апелативен съд реши, че  той е незаконно заличен като съдружник в общия им проект – парк за зелена енергия в Кошарево. Неговоро участие в общата им фирма трябва да бъде възстановено без нови тарикатски схеми.

Както „Съперник” вече писа, без знанието на Харис на 30 юни 2016 година съдружниците решават да го извадят от общото им предприятие,  което тъкмо е започнал да изплаща инвестицията си. Съвсем случайно кипърецът научава в разговор с познат банков директор, че вече не е във фирмата. На общото събрание се решава, че дружеството ще се управлява само от двама управители, дори е променена адресната регистрация на фирмата..

Две години по-късно съдът връща нещата по местата им. Съдът е категоричен , че акциите на чуждия инвеститор трябва да бъдат възстановени. Бизнесменът Кунтурис досега е спечелил две дела на първа инстанция срещу Радост и нейният зет Венцислав Гоцев.  

Наскоро Радост Драганова получи обвинение за пране на пари и измама във връзка с този соларен парк. Предистолията е ясна – водещата, Гоцев и Харис Кунтурис създават дружеството „Солар енерджи съпорт”. Драганова и зет ? осигуряват земята и контакти с НЕК, а Кунтурис е инвеститорът, който дава средствата за соларните инсталации. През 2016 година, когато започва и възвращаемостта на инвестицията, кипърецът е изваден от дружеството. Самият той твърди, че това е станало без негово съгласие. Така той се обръща към Темида.

Успял е два пъти да осъди „Солар енерджи съпорт” на първа инстанция.

До сегашното повдигане на обвиненията на Драганова се стига трудно. Няколко пъти е потърсила медицинска помощ, а това е било пречка да ? връчат призовката. В крайна сметка се е стигнало до повдигане на обвинения, като водещата има забрана да напуска страната. Не е ясно защо няма обвинение срещу зет ? – Венцислав Гоцев.