Бюрото по труда в Перник търси 33 работници за археологически разкопки, 24 шофьори на тролейбус и 6 учители

Бюрото по труда в Перник търси 33 работници за археологически разкопки, 24 шофьори на тролейбус и 6 учители

  Втора по ред седмица предлаганите свободни места на трудовия пазар в Перник намаляват, като през тази те бяха с 31 по-малко н сравнение с предходната и достигнаха 110. Намаляха, макар и само с 2 и предлаганите свободни места на безработните висшисти и те станаха 13.   

И през миналата седмица бяха актуални офертите за работа на 33 работници за археологически разкопки в Брезник. През изминалата седмица се появи оферта за работа на 24 шофьори на тролейбус в София.

 Освен тях, Бюрото по труда предлага работа на: 5 монтажници на отоплителни и климатизационни инсталации, 5 водопроводчици, 1 шофьор на автобус, 2 лекари спешна медицина, 2 фелдшери, 1 продавач-консултант за нон-стоп, 1 работник за поправка на джанти, 1 стругар, 1 фрезист, 1 борвергист, 1 продавач-консултант, 1 учител ФВС или треньор на 4 часа, 2 машинни оператори шиене, 1 учител на деца с езиково-говорни затруднения, 3 медицински сестри, 1 шофьор на лекотоварен автомобил /катафалка/, 1 шофьор на лекотоварен автомобил, 1 сервитьор, 1 общ работник, 1 учител по математика, 1 машинен оператор на изделия от бетон, 1 машинен оператор обработка на метал, 1 автомеханик, 1 инженер очистване на вода, 1 учител в детска градина по заместване, 1 помощник-готвач, 5 кредитни консултанти на граждански договор, 1 организатор работа с клиенти, 5 общи работници в промишлеността за Радомир, 1 учител по математика и информатика, 1 учител по английски език.

  Анализът на предлаганите от Бюрото по труда в Перник през тази седмица свободни работни места, показва,  че сред най- търсените кадри са работници за археологически разкопки, шофьори на тролейбус, кредитни консултанти и други. На трудовия  пазар в региона през изминалата седмица преобладава търсенето на кадри за обслужващите дейности, а след това за производството.

 И тази седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда предлага 97 свободни места и 13 за безработни висшисти.