Пъзелът се заплете-заразен фураж от Франция е причината за свинската Африканска чума в България
One filthy hog in manure, dirty pig hanging on a fence.

Пъзелът се заплете-заразен фураж от Франция е причината за свинската Африканска чума в България

Фураж внесен от Франция и продаван свободно на българският пазар е причината за заразата с африканска чума на територията в страната, коментират запознати с разследването откъде дойде бедствието на стопаните. Това информира сайта Informiran.net.

Според разследването най – много случаи на заразени животни има точно на места, където представителите на френската фирма са продавали най – много количества фуражи, които са били заразени.

Припомняме, че преди една година френски институт свързан с мъжа на Мария Габриел, потвърди че в България има африканска чума по дребните преживни животни, но не показа никакви доказателства за това, а от началото на годината френска фирма изкупува масово свинско месо в цяла Европа с цел внос през октомври,  ноември и декември в България, когато се очаква и ръст в продажбите на свинско месо, което според прогнозите на всички власти ще е по – скъпо с 50% заради африканската чума.

Друг скандал е, че масово се избиват предимно животни от малките ферми, а не се докосват индустриалните свинекомплекси, собственост на олигарси от ГЕРБ.

В този дух – шефът на Агенцията за безопасност на храните – бащата на голата протестърка, Дамян Илиев, обяви че основна заплаха били малките ферми, а в големите нямало никакъв риск.

Източник: https://speednewsbg.blogspot.com/2019/07/blog-post_75.html