Голям празник за миряните от Изток

Голям празник за миряните от Изток

Голям празник по повод обновлението на храм „Успение на Пресвета Богородица“ и освещаването новата помощна сграда към храма събра десетки вярващи християни в най-големия пернишки квартал „Изток“. Тържествена Света литургия беше отслужена от Негово преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп – викарий на Софийския митрополит, който предаде благословението иблагопожеланията на Негово Светейшество патриарх Неофит към жителите на Перник. Той благодари на кмета Вяра Церовска и нейният екип за стремежа да облагородяват социално, духовно и материално града.

Тържественото обновление на храма беше уваженио от градоначалинка Вяра Церовска, кметът на населеното място инж. Емил Костадинов, губернаторът на Перник Ирена Соколова и общински съветници.

Инж. Костадинов от сърце благодари на всички дарители фирма и граждани, на църковното настоятелство и отец Благой, за безкористната им материална и морална помощ, за да се построи и реновира това свещено място.

„Помня, точно преди три години, в средата на месец юли, когато положихме основите на обновлението на храма. Днес храмът е обновен и завършен, като дори надхвърля очакванията, които имахме“, отбеляза той.