„Миньор” Перник спечели със 7 на 0 в приятелски мач с „Миньор” Чикаго

„Миньор” Перник спечели със 7 на 0 в приятелски мач с „Миньор” Чикаго

Една страст, два континента“  събра футболисти  и хиляди приятели и фенове  на Миньор от различни краища на света. Впечатляваща  програма и уникален юбилеен мач между „Миньор“ Перник и „Миньор“ Чикаго  бяха кулминацията  на събитията, посветени на 100-годишнината на футбола в Перник. 

С грандиозен спектакъл  и блестящи изпълнения  на художествените гимнастички от спортен клуб „Виктория“, песните на  талантливата  Николета Станойкова и танците на мажоретния състав на Шесто училище вдигнаха градуса на настроението. 

В кратко резюме бяха официално представени  отборът на ФК „Миньор“ за сезон 2019/2020 г., както и съставът на гостите. Двата тима бяха придружени от децата, които в момента тренират в школата. Участниците в юбилейната среща получиха медали с надпис „100 години футбол в Перник, осигурени от БФС.

Точно в 19 минута след началото на срещата беше прекъснат символично мача  във връзка с учредяването на клуба.

На юбилейния мач присъстваха кметът на Община Перник Вяра Церовска и нейния екип и хиляди фенове дошли да подкрепят любимия им Миньор!

Мачът завърши с много емоции и настроение и победа 7:0 за Миньор /Перник/, след което последва празнична заря, която озари небето над стадиона.