Футболистите на „Миньор Перник“, Чикаго стъпиха на пернишка земя

Футболистите на „Миньор Перник“, Чикаго стъпиха на пернишка земя

Те бяха гости на кмета на Перник Вяра Церовска,ден  преди историческия мач между двата отбора, носещи името „Миньор“ .

Градоначалникът приветства гостите с добре дошли, а те от своя страна не скриха вълнението си, че са на родна земя. 

„Отборът ви е силен, защото носи невероятно силната енергия на трима големи перничани – Ники Василев, Емил Миланов и Станислав Станимиров .Заслужаваха си всички усилия и стъпки, които направихме. Случи се, защото бяхме заедно. Следващите три дни ще бъдат значими за Перник и футбола“, сподели кметът Вяра Церовска.

Кметът  и екипът й  получиха клубни сувенири на американския Миньор.  

Футболистите и техният треньор Емил Миланов  изразиха радостта си от предстоящия  юбилеен мач, който е една сбъдната мечта за тях. Разбира се, че не пропуснаха и да се похвалят,че Миньор -Чикаго е най-силният български отбор, извън пределите на България, с което се гордеят.

„Очаква ни едно прекрасно шоу. Всичко това се реализира и с помощта на кметския екип и феновете“, каза с усмивка Миланов.

„Много е хубаво всичко това,което се случва – един отбор на два континента. Надявам се утре стадиона  да бъде пълен като едно време, когато е нямало място игла да хвърлиш. Ще се получи запомнящ се мач, който да отвори нова златна страница в следващия век на Миньор“, отбеляза Денислав Захариев.