Представиха книгата 100 години футбол в Перник – от „Кракра“ до „Миньор“

Представиха книгата 100 години футбол в Перник – от „Кракра“ до „Миньор“

 „Когато феновете на Миньор ми се обадиха, за да съдействам за издаването на тази книга, нямаше място за колебание, съгласих се веднага, защото Стефан Сергиев е събрал цялата история на пернишкия футбол. Ако тя не бъде съхранена ще се разпилее“. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров при представянето на книгата „100 години футбол в Перник – от „Кракра“ до „Миньор“. Той добави, че Миньор е силен не само заради легендите си, но и заради феновете си, които никога не са изоставяли любимия отбор. Владимиров благодари на спонсорите, които са  подкрепили издаването на книгата, сред които са: „Хидрострой“, „Метал Трейд – 66“, „Сладко и Солено“, „Сами – М“, бар „Епицентър“, Първан Първанов и народният представител Любомир Бонев. „Те също не мислиха дълго, за да може този огромен по обем труд да види бял свят“, коментира Владимиров. Народният представител каза още, че Перник е град, който трябва да се гордее със своя футбол. „Още преди да бъде обявен за град Перник има свой футболен отбор, който се съревновава с големите по това време столични отбори. На шестата си годишнина нашият футболен отбор играе с тогавашния шампион на България – Славия. Миньор е българският отбор, който най-много е играл с национални отбори“, допълни Станислав Владимиров. „Сигурен съм, че в близко бъдеще Миньор отново ще пише своите златни спортни страници. Само Миньор“, завърши Станислав Владимиров.

Авторът на книгата Стефан Сергиев благодари на Станислав Владимиров, като допълни, че той е основният двигател за реализирането на този проект и добави, че трудът му разглежда не само историята на Миньор, но и на всички клубове, които играят в Перник през изминалите 100 години.

Управителят на издателство „Тип-топ-прес“ Владислав Симеонов, който е и рецензент на книгата, който представи трудът на Стефан Сергиев заяви, че тази книга ще остане в историята на Перник. „Перник вече има официално своята футболна история, с каквато много малко клубове и градове могат да се похвалят, благодарение на труда и желанието на много хора“, каза още Симеонов.