Съдят трима, погазили закона

Съдят трима, погазили закона

Мъж ще отговаря за шофиране на автомобил в нетрезво състояние, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията.

На 26 юни, на пътен възел „Даскалово“ бил проверен джип „Тойота“, управляван от 55-годишен мъж от кюстендилското село Шишковци. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1,8 промила. Привлечен е като обвиняем и работата о случая продължава.

Възрастен радомирец застава пред Темида за управление на нерегистриран мотоциклет. Нарушението на законовата уредба е установено на 20 юли тази година, когато в Радомир бил проверен мотоциклет „Житан“. Двуколесното возило е било управлявано от 77-годишен радомирец. Органите на реда констатирали, че превозното средство не е регистрирано по надлежния ред в Република България.

Пенсионерът е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Жител на Батановци е привлечен като обвиняем за кражба на кабели.

Престъплението е извършено през месец септември миналата година, когато от фирма, намираща се в района на бившия циментов завод в града, били откраднати около 50 метра кабел. В резултат на проведени множество действия по разследването и непрекъснатата работа на служители от пернишкото Първо районно управлбение и участък „Полиция“ – Батановци е установено, че кражбата е дело на 24-годишен местен жител, в съучастие с още трима младежи.

Работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.