Вяра Церовска е за сега сред номинираните кметове от ГЕРБ за местните избори

Вяра Церовска е за сега сред номинираните кметове от ГЕРБ за местните избори

След като изтече информация в медиите, че петима от настоящите кметове на областни градове няма да получат подкрепа за предстоящите местни избори, се заговори за около петнадесетина сегашни градоначалници, които може да получат такава подкрепа.

Сред тези, които се очертава да са аут на предстоящите избори са кметовете на Пловдив, Хасково, Ямбол, Разград, Велико Търново и Смолян.

Благословия за нов мандат ще получат кметовете на следните областни градове: Димитър Николов в Бургас, Иван Портних във Варна, Атанас Камбитов в Благоевград,  Калин Каменов във Враца, Таня Христова в Габрово, Корнелия Маринова в Ловеч, д-р Вяра Церовска в Перник, д-р Юлиян Найденов в Силистра, Стефан Радев в Сливен, Николай Мелемов в Смолян, Йорданка Фандъкова в София, Живко Тодоров в Стара Загора, Дарин Димитров в Търговище, Любомир Христов в Шумен, Петър Паунов в Кюстендил, който преди бе кандидат на РБ, пише „Дневник”.

В ръцете на Етичната комисия ще бъде съдбата на бъдещите кметове. Тя ще събира сигнали. Вече има такива. Още преди създаването й са постъпили над 10 сигнала, като повечето са срещу кметове, по думите на вицепремиера Томислав Дончев. Един от тези сигнали е на Яне Янев срещу кмета на Сандански Кирил Котев. Според Дончев данните изглеждат смущаващи и решение се очаква до седмица. Такива сигнали има и срещу кмета на Банско Георги Икономов.

В ГЕРБ очакват драстични промени в структурите след европейските избори.