Корнелия Нинова посочи кандидата за кмет на Перник на предстоящите местни избори- Станислав Владимиров

Корнелия Нинова посочи кандидата за кмет на Перник на предстоящите местни избори- Станислав Владимиров

Станислав Владимиров ще бъде кандидат за кмет на Перник от БСП на предстоящите местни избори наесен. Новината съобщи на нарочен брифинг днес лидерът на социалистите Корнелия Нинова сред приключването на изнесеното заседание на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП, което се проведе в Перник. Станислав Владимиров набеляза някои от акцентите, които ще бъдат във фокуса на предизборната кампания на червените в Перник на местните избори. На първо място той постави екологията, транспорта, здравеопазването.

Корнелия Нинова подчерта, че социалистите са против евентуалната възможност на площадката на ТЕЦ „Република” да се горят  RDF отпадъци, които щели да се внасят от чужбина. „Горенето на отпадъци допълнително ще влоши въздухът, който дишат перничани. Градът от години е сред населените места в България с най-ниско качество на въздуха”, подкрепи я Станислав Владимиров.

Лидерът на социалистите заяви пред медиите, че трябва да бъде прекратен моделът „Ковачки”, при който държавата прави услуга на един бизнесмен, а след това, по време на изборите, той се отплаща под формата на корпоративен вот. Станислав Владимиров подчерта, че има населени места в областта, които няма как да получат адекватна спешна помощ. Той заяви, че от БСП ще настояват за подобряване на транспорта не само между Перник и София, но и между Перник и някои населени места в областта. Той обяви, че стратегическо място в предизборната му платформа ще заеме икономическото развитие на Перник и най-вече привличането на инвеститори. „Не е нормално при положение, че икономическите дейности в столицата непрекъснато се изнасят по периферията й, Перник да остава непривлекателен за бизнеса. До преди години Перник имаше решаващ дял в брутния вътрешен продукт на страната с развитата си икономика. Може и трябва да направим Перник привлекателно място за инвеститорите”, заяви Владимиров