Семейство Миланови: „Гордeeм се с  пернишката общност в Чикаго!”

Семейство Миланови: „Гордeeм се с пернишката общност в Чикаго!”

„Перник е първият град в България, който вече е побратимен с американско кметство. Много градове искат да установят подобни отношения, но Перник е първият, който успя да постигне подобен резултат. Той стана възможен благодарение на общите усилия на всички, които бяха свързани с  целия процес – ние, живеещите за океана перничани, като представители в Чикаго, екипът на кмета тук, представителите на консулството. Това е резултат на 2-3 години къртовска работа и срещи“, сподели Емил Миланов, който е мениджър на футболен клуб „Миньор-Чикаго“ и един от основните „двигатели“ на пернишко-чикагските отношения в последните години. Подкрепи го и съпругата му Диана.

Миланови не скриха задоволството си от това, че след посещението на пернишката делегация в Чикаго, с организираните прояви там, за Перник и България вече се знае повече. Дори зам.кметът на Елк Гроув е споделил, че е планирал 15-дневна ваканция в страната ни, за да се запознае с красотата й и ще посети и Перник.

Емил Миланов е в родния град по повод тържествата за 100-годишнината на Миньор Перник. Както е известно за юбилея за организира приятелски мач между съставите на Миньор Перник и Миньор Чикаго. Миньор Чикаго е най-добре представящия се български футболен отбор извън България.

За мача срещу Миньор Перник в града ни ще пристигнат 25 футболисти от САЩ. Очаква се и една агитка от около 150- 200 човека, която да подкрепя състава. Обмисля се как да се предава директно срещата, за да могат перничани и в Чикаго да го гледат. Пернишката общност в Чикаго е от около 1500 човека.

„ Събираме се всяка година на своеобразна пернишка вечер. В последните две години срещите ни бяха благотворителни, като средствата превеждахме за болни дечица тук. Стараем се да сме добри посланици не само на Перник, но и на България. Надяваме се на много добри отношения не само в областта на културата, спорта, но и защо да не се стигне изпълнение на инвестиции. Аз се гордея с пернишката общност в Чикаго.

За мен мачът срещу Миньор Перник е една сбъдната мечта. Иска ми се перничани да дойдат и да видят това уникално шоу, което се организира. Ние също сме подготвили доста изненади, но ще ги запазим в тайна.“ – каза още Миланов