Продължава битката с браконирите на Пчелина!

Продължава битката с браконирите на Пчелина!

Доброволците от централната рибноопазваща организация в Перник не спират да се борят с онези, които нарушават закона и унищожават всичко, което се прави за любителите на риболова в региона. Само преди дни беше направена поредната проверка за незаконен улов на язовир „Пчелина”. За проверката съобщиха доброволците на своята страница в социалната мрежа.

Те пишат гневно: „Всяко нещо си има граници. Тази нощ те бяха преминати!

Закона казва, че нощния риболов е забранен и ЦРОО Перник, съвместно с ИАРА Перник от 15 юни до днес многократно предупреждавахме рибарите да изваждат нощно време въдиците.

Предупреждаваме, тръгваме си пожелавайки наслука и след 10 минути въдиците отново са във водата!

Подчертаваме дебело – това не е хрумване на нас, момчетата от ЦРОО, законът е такъв и начело със Светослав Токов от ИАРА – Перник помагаме той да се спазва независимо дали е добър или лош.

Най – нагло определени хора, за които имаме информация, ловят бели риби в промишлени количества и грабят като невиждали месо! Толкоз труд се положи да ги има тези риби и сега да се изнасят от язовира, това няма да го позволим и някакви си псевдо рибари да „плюят“ на труда ни!

Ние – ЦРОО, ИАРА и органите на реда браним вашите пари, дарени за рибки (12 000 лв събрани от ноември 2018 до април 2019), месарите крадат от вас и ще сложим точка на това!!!

Стартират „хард“ акции, защото явно друга оправия няма. Компромиси НИКАКВИ – нарушение и акт! Две години се молехме – извадете си билети, пускайте маломерните рибки, не прекалявайте с улова и т.н.

КРАЙ! Беше к`во беше…

Нагледахме се и се наслушахме на месарски изпълнения….КРАЙ!

Лобош е прекрасен язовир, за който милеем и си даваме душата, и няма да позволим своеволията, които продължават десетки години…

Нагледно акция от тази нощ!

Това вече ще е ежедневие!”