Брезничанин и трънчанин задържани с дрога в Кнежа

Брезничанин и трънчанин задържани с дрога в Кнежа

За незаконно притежаване на наркотици са задържани 26-годишен и 44-годишен. На 16 юли 2019 година в 17 часа служители от РУ Кнежа са извършили проверки в стаи на хотел в града.

В помещение, наето от 26-годишен от Брезник, в нощно шкафче до легло е намерен полиетиленов плик, съдържащ топче от суха, зелена тревиста маса и съцветия с размери 1×1 см. В стая на 44-годишен от град Трън, са установени полиетиленов плик, съдържащ суха, зелена тревиста маса и съцветия с размери 1×5 см, полиетиленов плик, съдържащ бяло твърдо вещество с размери 1×2 см и две саморъчно свити цигари, съдържащи суха зелена тревиста маса с дължина всяка една от тях по 7 см. Дрогата е предадена с протоколи за доброволно предаване. За намерените вещества мъжете са заявили, че това са наркотични вещества – марихуана, пико – амфетамини и са за лична употреба.

Предстои назначаване на физико-химическа експертиза за установяване вида на наркотичните вещества. За извършените проверки са съставени протоколи по чл.83 от ЗМВР и уведомен дежурен прокурор от РП – Кнежа. По случаите са образувани бързи производства за престъпление по чл.354 а, ал.5 във връзка с ал.3 от НК. Работата продължава разследващ полицай.