Фермерски продукти от община Брезник ще бъдат представени по време на Църногорския събор

Фермерски продукти от община Брезник ще бъдат представени по време на Църногорския събор

Вкусна и качествена храна, произведена от предприемачи в община Брезник, ще стане достъпна за посетителите на Църногорския събор „В сърцето на Граово“, който ще се проведе между 12 и 14 юли на манастирските поляни над село Гигинци.

Като спонсор на събитието, „Асарел-Инвестмънт“ ЕАД предоставя възможност на фермерите от община Брезник да представят своите продукти и да разширят обхвата на своите клиенти сред многохилядните посетители на най-мащабното събитие в региона.

Чрез свое дъщерно дружество фирмата реализира минен инвестиционен проект в Брезник, подкрепя развитието и утвърждаването на нови възможности за общината, в която работи. Такъв пример е Църногорският събор, чрез който хората и организациите в Брезнишко могат да представят своя принос към граовската култура и икономика.  С поглед към историята и настоящето във фокуса на миналогодишното издание на Църногорския събор бяха възможностите за туризъм в Граово. Тогава „Асарел-Инвестмънт“ представи Общинския исторически музей и забележителностите около Брезник. Тази година акцент е храната и земеделието, затова предложението на фирмата е свързано с дейността на производителите в общината.

Църногорският събор ще започне в петък с тридневна богата програма, която цели да представи духа на Граово. Атракциите и културната програма ще бъдат предшествани от форум под надслов „Храната на бъдещето“.

Организатори на събора „В сърцето на Граово“ са Инициативен комитет с председател  Ирена Соколова – областен управител на Перник, КРИБ – Перник, кметовете на общините в региона, общественици. Събитието се провежда с подкрепата на Министерство на земеделието, храните и горите, Обединени български животновъди и с благословението на Българската православна църква.