Община Перник търси съдействие за въвеждане на реверсивно движение през Владая

Община Перник търси съдействие за въвеждане на реверсивно движение през Владая

Търси се възможност за постоянна промяна в транспортната схема и  въвеждането на  реверсивното движение през Владая, което ще улесни перничани и  всички пътуващи за София в най-натоварените часове, по този начин ще има  трайно решение на проблема.Това заяви кметът на Община Перник Вяра Церовска. 

С оглед създалата се ситуация  кметът на Перник е провела спешни разговори с директора на Агенция Пътна Инфраструктура Георги Терзийски, министъра на регионалното развитие Петя Аврамова, както и  с нейния колега –  кмета на София Йорданка Фандъкова и народния представител Красимир Велчев.

„Огромен е броят на автомобилите, които ежедневно преминават през Владая, въпреки че има възможността да се ползва и автомагистрала Люлин.  Ще продължа да настоявам и да водя разговори, с които ясно ще изразявам  позицията си за трайно решаване на проблема. Тъй като връзката със София е не само на перничани, мнозина софиянци живеят на територията на област Перник. Това е международен път с определящо значение“, заяви кметът Вяра Церовска.