Перничани пропищяха от вандалски изцепки на младежи

Перничани пропищяха от вандалски изцепки на младежи

Лятото вече започна и с началото му зачестиха изцепките на младежки компании. Весели тумби вечер се събират в междублоковите пространства, пият, пушат, вдигат шумотевица, захвърлят си боклуците от бирени кенчета и пластмасови бутилки, цигарени кутии, фасове където им падне. „Направихме беседка с пейки под едно от големите дървета пред блока, за да има вечер къде да приседнем на хлад, но от шумните младежки тайфи това е почти невъзможно. Всяко сутрин почистваме боклуците след тях. Поставихме и торбичка за отпадъците, надявайки се, че ще я използвает, но уви – това не се случва” сподели обитателка на един от 15-етажните блокове в „Твърди ливади”.

От полицията признаха, че при тях има жалби за безобразия на млади хора и от други райони на града. Подписка са събрали и депозирали и в ОД на МВР и в общината двадесетина обитатели на имоти на в близост до Парка на предизвикателствата. Те алармират не само за невъобразимия шум вечер, но и за посегателства на съоръжения и пейки в района.

От полицията припомниха, че Паркът на предизвикателства има охрана, назначена от общината, но и патрулки обикаляли рйона. Нямаме обаче ресурс, за да има наши хора там непрекъснато, обясни зам.директорът на Областната дирекция на МВР Сашко Христов.

Той сподели, че служителите на реда работят и по още един изключително нагъл случай – потрошена от вандали пейка буквално на метри от сградата на полицията. За съжаление тя не е в обсега на видеонаблюдението, но работим по случая, обясни Христов пред журналисти на брифинга миналата седмица.