Недоволни перничани искат отваряне на северния изход на Драгичево в посока София

Недоволни перничани искат отваряне на северния изход на Драгичево в посока София

Недоволни жители на няколко пернишки и софийски села блокираха на няколко пъти международен път Е-79 на изхода на София през Владая в неделя вечер.

Протестиращите бяха от селата Драгичево, Рударци, Кладница, Владая и Мърчаево, а главната причина за недоволството им стана намерението на Агенция „Пътна инфраструктура“ да спре реверсивното движение, което всяка сутрин се извършва чрез поставяне на конуси, осигуряващи две ленти за движение в посока столицата. Недоволните жители пресичаха многократно една от пешеходните пътеки в пътния участък, което спираше движението на моменти и предизвика натрупването на дълги колони от автомобили и в двете посоки. През определени интервали от време те все пак пропускаха част от автомобилите.

Подкрепа към протеста им изразиха и жители на градовете Перник, Радомир, Кюстендил, Дупница и Благоевград. Въпреки уверението от АПИ, че ръчното реверсивно управление на трафика през пътя Княжево – Владая все пак ще бъде осигурявано в натоварените три, демонстрациите ще продължат.

Недоволните граждани имат и второ искане – отваряне на северния изход на с. Драгичево в посока София. Жителите на петте села алармират и за проблеми с отводняването на този пътен участък и настояват за неговото осветяване.