„Монте Карло“ се събира за курбан

„Монте Карло“ се събира за курбан

Жителите на пернишкия квартал „Монте Карло“  отново се събират за курбан и молебен на празника Всички български светии, който тази година е на 30 юни. Мястото на срещата е традиционното –  тя ще е от 12 часа в градинката срещу ПМГ „Христо Смирненски“ в самия център на града.Тържеството ще продължи до 16 часа.

Курбанът вече е традиционен за хората от квартала, а и от града. Началото бе поставено след силното земетресение, разтърсило миньорския град на 22 май 2012 година. От тогава, вече седем поредни години, голяма група приятели от квартала с аристократично име правят курбан, за да няма повече такива бедствия.

Сред основните организатори е пернишкият тотомилионер Росен Русимов. Любопитното е, че той улучи големия джакпот само няколко месеца след като в „Монте Карло“ бе направен прави първият голям курбан. Тогава се събраха над триста души.

И тази година майстори на курбан чорбата ще се погрижат за вкусните гозби. Както винаги поканени са всички перничани и гости на града ни, казват организаторите. Прогнозите са за слънчево и топло време в неделя, така че ни очаква хубав празник.