Водачи на МПС, нарушили закона, пред правосъдието

Водачи на МПС, нарушили закона, пред правосъдието

С

Радомирка ще отговаря за причиняване на средна телесна повреда.

На 1 март минала година, в Радомир бил блъснат от лек автомобил 26-годишен местен жител. В резултат на това му е причинена средна телесна повреда. Започналото разследване е установило вината на 50-годишната шофьорка на „Опел Вектра“. Жената е привлечена като обвиняема и й е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Радомир.

Столичанин застава пред Темида за шофиране на автомобил под въздействието на алкохол.

На 21 юни, в радомирското село Дрен бил проверен „Фолксваген Голф“, управляван от 55-годишен столичанин. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1, 37 промила. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

22-годишна радомирка пък ще отговаря за шофиране на автомобил под въздействието на наркотици.

На 23 март тази година, на улица „Кракра“ в областния център, бил проверен „Фолксваген Голф“, управляван от 22-годишно момиче от Радомир. При изпробването й с техническо средство е отчетен положителен резултат за наркотични вещества. Привлечена е като обвиняема  и й е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Мъж ще бъде съден за управление на автомобил в нетрезво състояние.

На 21 юни, отново на улица „Кракра“ в Перник е проверен „Опел Корса“, шофиран от 57-годишен перничанин. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1,30 промила. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.