Нови возила за празника получават в ОД на МВР

Нови возила за празника получават в ОД на МВР

На 5-ти юли служителите на реда ще честват 140 години от създаването на МВР.

Пернишките служители на реда ще получат за празника нови автомобила. След като през ноември 2018-та година автомобилният парк на дирекцията бе оборудват със 17 коли, сега в него ще влязат още пет. Ключовете бъдещите им водачи ще получат на официална церемония на 4 юли, съобщи зам.директорът на ОД на МВР комисар Сашко Христов. Той допълни, че вече е обявена обществена поръчка за още три коли, с което автомобилният парк на дирекцията ще е напълно обновен.

Мероприятията за честването на забележителната годишнина ще започнат още на 2-ри юли с турнир по стрелба. Точният си мерник ще докажат служители на вси(чки подразделения на дирекцията.

Ден на отворените врати ще се състои на 2 и 3 юли. Желаещите да се запознаят с работата на служителите на реда ще могат да сторят това както в Областната дирекция на МВР , така и във всички районни управления. Добре би било да бъдат подадени предварителни заявки за посещенията, за да може да се осигури водач на групите, особено детските, който да може да ги запознае подробно с дейността на полицията, посъветва регионалният говорител на ОД на МВР Венцислав Алексов.

Тържественото събрание на служителите на реда ще е на 4-ти юли, когато ще бъдат наградени и най-добрите.

Припомняме, че Министерството на вътрешните работи/дела/ започва да функционира от 5 юли 1879 година, когато с Указ №1 княз Александър I Батенберг сформира Първото правителство на България. За министър-председател на България и първи министър на вътрешните работи е назначен Тодор Бурмов. До края на 19-ти век то е изпълнявало много функции, в това число и административни.Към него е било и здравеопазването,ветеринарното дело, пощите и съобщенията. От началото на 20-ти век несвойствените му функции са били иззети и то вече изпълнява само основните задачи, специфични за вътрешното министерство.