Поздравителен адрес по повод 90-тата годишнина от обявяването на Перник за град от депутатите от ПП ГЕРБ от област Перник

Поздравителен адрес по повод 90-тата годишнина от обявяването на Перник за град от депутатите от ПП ГЕРБ от област Перник

Скъпи перничани,

В днешния ден преди точно 90 години един далновиден политически акт е онзи естествен импулс, който вдъхва сили и увереност Перник да изкачи поредното стъпало в своята хилядолетна и славна история. На 26 юни 1929 г. с Указ №402 на Негово Величество Цар Борис ІІІ Перник официално е обявен за град.

Индустриална столица и културно средище,  той носи белезите на развит европейски град,  години преди провъзгласяването му за такъв.

В продължение на десетилетия Перник е енергийното сърце на България. Не случайно в „Златната книга” на Мини Перник цар Борис ІІІ го определя като „черен бисер на хубавата българска земя“.

Преминал през нелекия си път на развитие, през изпитания и възходи, днес Перник уверено върви към своето европейско бъдеще и променя своя облик.

Мисълта за младите хора и тяхното развитие намира отражение в построяването на детскии спортни площадки, обновяване на детски градини и училища, инвестиции в материалната база и качеството на образованието.

Природните дадености, десетките обновени жилищни сгради, новоизградени и възродени паркове и кътове за отдих, превръщат града ни в едно по-зелено и уютно място за живеене и туризъм.

Ние няма да спрем да работим за това всеки от нас да бъде горд от това, че живее в красив и плодороден край с традиции и амбиции за бъдещето. Защото най-голямото богатство на града ни са хората – трудолюбиви и гостоприемни, толерантни.

Бъдете граждани със самочувствие и увереност, защото Перник е земя на герои и хилядолетни традиции, устоял на времето и превратностите на историята.

Благодарим на всички, които обичат града и с воля, надежда и с труда си допринасят за неговото развитие и просперитет. Нека го запазим и да го развиваме по начин, който да даде още повече възможности на нашите деца.

Честит празник!

Д-Р АЛЕКСАНДЪР АЛЕКСАНДРОВ

КРАСИМИР ВЕЛЧЕВ

НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ В 44-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ