Започна строителството на новото кръстовище в „Изток”

Започна строителството на новото кръстовище в „Изток”

Първа копка на един от изключително значимите за Перник проекти за изграждане на кръгово кръстовище в кв. „Изток“ беше направена днес.  На церемонията присъства  кметът на Община Перник Вяра Церовска и екипът й. 

„Обектът ще облекчи трафика в един от най-натоварените участъци – улиците „Юрий Гагарин“ и „Благой Гебрев“ при влизане в града. При пресичането на двете основни пътни артерии ежедневно се образуват големи задръствания във времето между 7.30 и 8.30 ч. и 17.30- 18.30 ч. Оттук преминава и голяма част от пътникопотока към столицата“, посочи Вяра Церовска.

Стойността на обекта е 1 822 272,19 лв с ДДС. В проекта освен изграждане на пътната част е предвидено и правене  на водопровод  по ул. „Юрий Гагарин“  с дължина 271м , битов канал Ф400 172м ,дъждовен канал Ф-1000174м и Ф 200 134м. Предвидено е ново улично LED осветление с изграждане  на нова тръбна мрежа и шахти. Изпълнител на проекта е фирма ДЛВ ЕООД, а строителен надзор  – Булстрой контрол Инженеринг. С построяването на кръговото кръстовище ще се подобри пропускливостта и безопасността на движението както на моторните превозни средства,  така и на пешеходците.