И младите от ГЕРБ с патриотична инициатива

И младите от ГЕРБ с патриотична инициатива

В деня, в който Перник чества 90-тата годишнина от обявяването си за град, Младежи ГЕРБ тематично отбелязаха празника, раздавайки на съгражданите си 90 свитъка с указ 402 на НВ цар Борис III.

Символично първия свитък младите хора подариха на кмета на града Вяра Церовска, която с радост прие техния жест и им пожела да не престават да мислят и работят за бъдещето на града си.“България ще бъде по-хубава с вас. Вие сте бъдещето на нашия град“, сподели д-р Церовска.

Инициативата увенчава края на кампанията под надслов #НепознатиятПерник, с която младежите представиха 90 любопитни и малко познати факти от историята на хилядолетното селище.

„Този ден е не само повод да се докоснем до миналото, но и да се гордеем с настоящето на родния край и да се устремим към бъдещето“, сподели областният координатор на ГЕРБ-Перник Александър Александров и отправи пожелание към перничани да бъдат сплотени, единни и достойни наследници на хората, изградили Перник като съвременен европейски град и с достойнство да пазят и предават на идните поколения паметната дата 26.06.1929 г.