Правят първа копка на кръстовището в „Изток”

Правят първа копка на кръстовището в „Изток”

Утре, когато Перник чества своята 90-годишнина от обявяванет на някогашното село за град, в 11,30 часа ще бъде направена първата копка на новото кръстовище в пернишкия квартал „Изток”. Официалната церемония ще бъде до кръстовище на улиците „Юрий Гагарин” и „Благой Гебрев”, съобщиха от общинската администрация. Както е известно кръговото беше обявено за приоритетен обект, а благодарение на него ще се облекчи трафика в един от най-натоварените участъци – улиците „Юрий Гагарин“ и „Благой Гебрев“. При пресичането на двете основни пътни артерии ежедневно се образуват големи задръствания във времето между 7.30 и 8.30 ч. и 17.30- 18.30ч. Оттук преминава и голяма част от пътникопотока към столицата.

Съществуващото кръстовище е с изчерпана пропускателна възможност, а заради натоварения трафик то е сред участъците в региона с концентрация на пътно-транспортни произшествия.

Решението за градежа бе взето от местния законодатален орган в края на февруари тази година. Пернишките законотворци дадоха съгласието си да се изискат целеви средства в размер на 1 900 000 лв., с които ще бъде успешно реализиран вече изготвеният проект.