Бюрото по труда в Перник търси 44 щофьори, 30 оператори в производство, 20 охранители

Бюрото по труда в Перник търси 44 щофьори, 30 оператори в производство, 20 охранители

След като четири поредни седмици  предлаганите свободни места на трудовия пазар в Перник  намаляваха, то през изминалата те се увеличиха с 9 и станаха 194. За съжаление предлаганите свободни места на безработните висшисти намаляха, макар и с 2 и станаха 6.   

И през миналата седмица бяха актуални офертите за работа на 20  оператори в производство в Божурище, 10 оператори на производствена линия  в Казичене, 20 охранители в София,  44 шофьори на тролейбуси за София. Миналата  седмица се появи оферта за работа на още 10 машинни оператори за навиване на бобина в Перник за София.

 Освен тях, Бюрото по труда предлага работа на: 6 общи работници в промишлеността,  5 монтажници на отоплителни и климатизационни инсталации, 5 водопроводчици, 1 автомонтьор, 3 пекари, 1 обслужващ кулинарен щанд, 2 шофьори на товарен автомобил,  4 шофьори на специален автомобил,  3 продавачи разносна търговия, 2 производители ръчно на хляб, 5 камериери, 2 отчетници счетоводство, 2 лекари спешна медицина, 2 фелдшери, 2 продавач-консултанти, 7 общи работници, 5 работници по озеленяване, 1 лесничей,1 машинен оператор, 1 готвач, 1 счетоводител на 4 часа, 1 административен секретар 5 монтажници на електрически елементи, 5 машинни оператори на металорежещи машини, 3 шлосери, 5 гладачи, 6 електромонтьори на електронна апаратура, 1 работник в кухня, 1 барман,1 обслужващ погребално бюро, 1 работник за поправка на джанти.

  Анализът на предлаганите от Бюрото по труда в Перник тази седмица свободни работни места, показва,  че сред най- търсените кадри са шофьори на тролейбуси,  оператори в производството, охранители, оператори за навиване на бобини  и други. На трудовия  пазар в региона тази седмица преобладава търсенето на кадри за обслужващите дейности, а след това за производството.

 И тази седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда предлага 188 свободни места и 6 за безработни висшисти.