Бърз съд за шофьори, нарушили закона

Бърз съд за шофьори, нарушили закона

Четири бързи производства са започнати служители на реда в региона през почивните дни.

Столичанин е задържан в Радомирско за управление на автомобил след употреба на алкохол. На 21 юни, около 23,30 часа в село Дрен бил проверен лек автомобил „Фолксваген Голф“, шофиран от 55-годишен мъж от София. При изпробването му с техническо средство са отчетени 1,37 промила. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч.

С 1, 57 промила алкохол в кръвта е управлявал „Фолксваген Поло“ 56-годишен софиянец. Той бил проверен на 22 юни, в Радомир. Отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 часа.

Отново столичанин е шофирал нерегистриран лек автомобил. На 22 юни, около 10 часа в трънското село Забел бил проверен лек автомобил „Лада Нива“, управляван от 64-годишен софиянец. Органите на реда установили, че колата е с временни регистрационни табели с изтекъл срок.

С 1,83 промила алкохол в кръвта е управлявал лек автомобил „Фолксваген Голф“ 38-годишен перничанин. Мъжът самокатастрофирал тази нощ, около 2,50 часа малко преди кръстовището за квартал „Тева“. Взета му е кръвна проба и е задържан за 24 часа.

Работата по документиране на случаите продължава.