Център за услуги и информация на граждани отвори врати в община Земен

Център за услуги и информация на граждани отвори врати в община Земен

В изпълнение на стратегията си и водената политика за повишаване нивото на обслужване, информираност и удобство, в Земен отвори Център за услуги и информация на граждани.

На събитието присъстваха заместник областният управител Иво Иванов, заедно с представители на администрацията.

В новооткритото пространство жителите на общината ще могат да заплащат местни данъци и такси, включително данък сгради, годишен данък за превозни средства и др., както и да подават молби, заявления, скици, удостоверения и всички други услуги, съгласно административния регистър и Наредбата за администриране на местните такси. 

Достъпността до него е улеснена и пригодена за хора с увреждания.

Центърът се намира на адрес: ул. „Земенски манастир“ № 20, последният офис в Търговския център на площада в Земен откъм ЖП гарата. 

Услугите във филиала могат да бъдат заплатени, както в брой, така и по банков път или ПОС терминал с дебитни и кредитни карти. Работното му време е от понеделник до петък от 08:30 до 17:30 ч., без обедна почивка, телефон за връзка: 07741/ 2184, e-mail: kao_zemen@abv.bg.

Минути след отварянето на Центъра от административните му услуги са се възползвали и първите посетители, сред които българска гражданка живееща в Америка от с. Чепино, която е уредила имотни въпроси – удостоверения и скици.