Наказани има, но дърветата в Перник остават „украсени” като агиттабла

Наказани има, но дърветата в Перник остават „украсени” като агиттабла

Общината се опитва да упражни контрол върху превръщането на дърветата и стълбовете в Перник в агиттабла. На заседанието на местния минипарламент зам.кметът Владислав Караилиев поясни, че забраната да се лепят безразборно и навсякъде какви ли не съобщения, некролози и дори агитационни материали на местните културни институции и други организации е в сила и отдел „Инспекторат” към общинската администрация работи непрекъснато по проблема, опитвайки се да овладее ситуацията. Правят се непрекъснато проверки и от началото на годината са издадени 27 акта с последващи наказателни постановления. Има и 4 фиша за финансова санкция.

Информацията бе дадена в отговор на въпроса на общинския съветник и  зам.председател на местния законодателен орган Милан Миланов, който на предишно заседание на ОбС попита какво прави община Перник, за да сложи ред в това безредие.

Оказва се обаче, че усилията на инспекторите към общината не са достатъчни, за да се овладее ситуацията и да бъдат спрени нарушителите на наредбата. На вчерашната сесия Миланов припомни за взетото преди време решение да се обособят специални места за информационни съобщения, което до момента не се е случило. Ако ги имаше тези табла, негативното явление поне отчасти може да бъде овляданои да се спасят дърветата, които се унищожават от лепилото и кабърчетата. Останалото все пак е въпрос на гражданска съвест.