Овчар пред Темида за опит да изнасили жена

Овчар пред Темида за опит да изнасили жена

Районна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 51-годишния Е.Г. за извършено от него престъпление по чл. 152, ал. 1, т. 2 от Наказателния кодекс

Обвиняемият живее в пернишкото село Драгичево и се занимава с отглеждане на овце.

На 7 октомври 2018 гоина той извел стадото на паша в местността „Умище“. По същото време там била на разходка пострадалата. Двамата се познавали визуално. След като я видял, обвиняемият прибрал овцете и я причакал на безлюдно място.

Връщайки се, жената го видяла, но не му обърнала внимание. Тогава обвиняемият внезапно я сграбчил с ръце в областта на гръдния кош и започнал да я стиска така, че да не може да се съпротивлява. Пострадалата изпитала силни болки и започнала да вика за помощ. Нападателят я заплашил, че ще я пребие и ще й пререже гърлото, след което я съборил на земята и тя паднала гърбом. Насилникът незабавно сграбчил панталоните и бельото, с които била обута жената, събул ги и ги захвърлил настрани.

Силата, с която Е.Г. извършвал агресивните си действия била толкова голяма, че съпротивата, която жената оказвала, била безуспешна, заради физическото му превъзходство. Освен че я стискал в областта на гърлото, той не спирал да я заплашва, че „ще й пререже гърлото, ако не млъкне“.

Пострадалата не преставала да вика и да полага всякакви усилия да се освободи от захвата на насилника, поради което той не успял да осъществи съвкупление с нея. Жената успяла набързо да се облече и побягнала към селото. Първоначално не искала да съобщава за случилото се, тъй като изпитвала срам и неудобство. Въпреки това, окуражена от близките си, подала сигнал за случилото се пред полицейските органи в пернишката полиция.

При залавянето на обвиняемия той оказал физическа съпротива на полицейските служители.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия Е.Г., който е осъждан, да продължи в съда. Понастоящем той е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.