Крадците, обрали пернишки магистрат, на съд

Крадците, обрали пернишки магистрат, на съд

Районната прокуратура в Кюстендил е внесла за разглеждане в пернишкия Районен съд обвинителен акт срещу Иван Г. на 42 години, 45-годишния Божидар П. и 50-годишния Сашо Б. за извършена от тях кражба от чужд имот.

Тримата обвиняеми са от София и били стари познати. Наглеците са криминално проявения, в момента на престъплението единият е изтърпявал условна присъда.

Вечерта на 3 март тази година, те предварително се снабдили с ръкавици, фенери и отвертка и се срещнали в село Мало Бучино. От там с моторно превозно средство отпътували за село Дивотино с намерение да извършат кражба. След като паркирали автомобила на черен път, продължили пеша и впоследствие се качили на възвишение, за да огледат набелязания от тях имот.

Тримата разпределили помежду си ролите за участие в кражбата, като Сашо останал да наблюдава за преминаващи лица и автомобили, а другите двама обвиняеми –Иван и и Божидар, се насочили към къщата. Първоначално влезли в двора й през метална порта, а през прозореца на първия етаж се вмъкнали в дома. Намерили малка метална каса, като с помощта на отвертка взломили клавиатурата на заключващия механизъм и взели намиращите се вътре златни и сребърни накити. Общата им стойност възлиза на 1188 лева.

В резултат на проведеното разследване тримата били задържани и понастоящем са с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Материалите по досъдебното производство са били изпратени в Районна прокуратура – Кюстендил, тъй като става дума за пострадал магистрат от района на Перник.

Предстои делото да продължи в съда.