Жителите на пернишкото село Големо Бучино празнуваха

Жителите на пернишкото село Големо Бучино празнуваха

Жители и гости на Големо Бучино се събраха в недел на площада в селото за откриването на традиционния празник. Събитието уважиха народните представители от ПП ГЕРБ Красимир Велчев и д-р Александър Александров, заместник- кметовете  на Община Перник Владислав Караилиев и Севделина Ковачева, областният управител  Ирена Соколова и кметове на населени места.

С приветствени думи към хората се обърна губернаторът на Перник Ирена Соколова.„Прекрасно е, че едно толкова красиво и плодородно село, каквото е Големо Бучино, е избрало големия християнски празник Петдесетница, за свой ден, в който да събира рода и семейството. Добрите срещи, хубавите български традиции, фолклора, са корените, които ни правят силни“, сподели Соколова. Тя отправи пожелание за успех, плодородие и берекет.

В поздравлението си по повод празника зам.-председателят на ПГ на ПП ГЕРБ Красимир Велчев изрази надеждата си за доброто бъдеще на село Големо Бучино и на пернишкия край, защото народният дух и националното самосъзнание са живи. „От сърце ви пожелавам надежда и вяра, нека да сме заедно и само така ще успеем“ –  бе неговото послание.

Приветствие отправи и кметът на населеното място Александър Александров. „Пожелавам на жителите на Големо Бучино да продължават да бъдат неуморни и в празник, и в делник, за да  можем да сбъдваме мечтите си“, сподели кметът. Той отбеляза, че всичко постигнато досега по отношение облагородяване на селото и подобряване на условията за живот се случва благодарение оказаното неоценимо съдействие от Община Перник и от нейния кмет Вяра Церовска.


Жители и гости посрещнаха с аплодисменти участниците в богатата фолклорна програма, подготвена за празника.