Губернаторът на Перник подкрепи приятелската среща между ветераните на ФК „Черногорец“ и ПФК „Левски“ София

Губернаторът на Перник подкрепи приятелската среща между ветераните на ФК „Черногорец“ и ПФК „Левски“ София


Ирена Соколова проследи приятелския мач между ветераните на ФК „Черногорец“ (Ноевци) и ПФК „Левски“ София. Срещата се състоя този следобед на стадиона в брезнишкото село. Тя бе част от програмата на традиционния селски събор и премина под мотото: „Шампиони в Ноевци“.

Губернаторът уважи поканата лично дошла от ФК „Черногорец“, който е тазгодишния областен първенец по футбол за сезон 2018/2019 г. (мъже) при ОС на БФС – Перник.

„Поздравявам участниците и активната публика на турнира, провеждащ се от 2016 година насам и вече превърнал се в традиция. Радвам се, че спортисти като вас, дългогодишни играчи от силни и доказали се отбори, дават добър пример на младите. Поздравявам областния първенец, който спечели купата на областния управител, показвайки на терена за пореден път технична игра, кондиционно ниво и феърплей.“, приветства Соколова.

Приятелската среща между ФК „Черногорец“ и ПФК „Левски“ София завърши 3:3 в редовното време, а при дузпите резултатът отново остана равен – 8:8.

Селекционер и треньор на домакините бе бившият футболист на Миньор (Перник) Славе Малинов, който е изиграл над 400 мача в „А“ група. Главен рефер бе доайенът на футбола в Брезнишко Михаил Величков, който сега води ветераните на Миньор (Перник).

В състава на гостите играха Станислав Ангелов, Георги Донков, Цветан Генков, Дончо Донев, Здравко Здравков, Ангел Станков, Стефан Василев, Стефан Павлов – Фифи Перото и др.

Домакините бяха представени от кмета на селото Асен Асенов, игралите в „А“ група Петър Анестиев и Славе Малинов, видния футболен деец Студенчо Малинов и др.

 Ветерани на „сините“ гостуваха за първи път през 2016 година в брезнишкото село по случай 70-годишния юбилей на местния тим. Тогава „Черногорец“ победи ветераните на столичани с 3:1.