”Олимпиец- Радомир” с награда за 15-годишна.дейност

”Олимпиец- Радомир” с награда за 15-годишна.дейност

От 6-ти до 9-ти юни тази година в Несебър се проведе 37-мата сесия на НОА на БОК и 7 сесия за учители и спортни деятели. Организатори на събитието бяха БОК и НСА „Васил Левски“. Тази година темата на събитието бе „Социално-културната мисия на Олимпизма и Олимпийското движение в съвременното общество“.

Клуб „Олимпиец-Радомир“ взе участие във форума с шест представители. „Клубът се представи достойно във всички изяви по време на сесията. Създадоха се нови приятелства между участниците в шестте Олимпийски групи“, каза ръководителят на местният клуб Доротея Костадинова.

Общият брой на участниците е бил над 120 души, като част от тях са били студенти от различни държави по програмата Еразъм+. На тържествената церемония по откриване на сесията, клуб „Олимпиец-Радомир“ бе заслужено награден за 15 годишната си дейност в името на Олимпийското образование и възпитание на децата и младежите от Радомир.

Провеждането на годишните сесии на НОА имат за цел да се представят

основните идеи на олимпизма и актуалните въпроси в развитието на

олимпийското движение и спорта. По време на сесиите НОА представя своята дейност и насърчава създаването на олимпийски структури в страната. Чрез общуването между млади представители от различни краища на България, НОА се стреми да насърчава сътрудничеството и приятелството между участниците за развитие на идеи и общи инициативи в бъдещото им развитие.