Профилакториумът предлага нови, алтернативни методи на лечение на достъпни цени!

Профилакториумът предлага нови, алтернативни методи на лечение на достъпни цени!

Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация /Профилакториум/- гр.Перник, предоставя на жителите на гр. Перник и областта нови, алтернативни методи за лечение на достъпни цени:

Лазертерапия

Лазерната терапия се използва и е достъпен неинвазивен метод на лечение, подходящ при широк спектър от хронични и остри състояния, сред които:

-дегенеративни,възпалителни, травматични и заболявания на опорно-двигателния апарат;

-неврологични заболявания;

-мускулни болки и ставни заболявания;

-посттравматични състояния – контузии, навяхвания, фрактури

-кожни заболявания

-очни болести

-декубитални рани

 Черноморска поморийска луга

Черноморската луга е краен продукт при солодобива  в гр. Поморие. Уникалните лечебни свойства се дължат на нейния богат минерален и органичен състав. По съдържание на биологично-активни вещества тя съдържа всички съставки на морската вода и рапата, но в многократно по-голяма концентрация. За какво помага и какви са ефектите от нейното приложение:силно противовъзпалително и антисептично действие; действа тонизиращо и релаксиращо на целия организъм; премахва умората и тежестта, в крайниците; подхранва, подмладява кожата и забавя нейното стареене;
минерализира организма и стимулира естествените защитни реакции на имунната система; намалява отока на венците, нормализира киселинно-алкалния баланс в устната кухина, спомага за поддържането на нормалната микрофлора в устата, заздравява зъбния емайл и значително намалява вероятността от поява на кариес.

 Доказан е и лечебният ефект на лугата при много заболявания: травми и заболявания на опорно-двигателната система, ревматични, неврологични; болки в ставите, артрити, артрози, неврити, възпаления на околоставните тъкани, навяхвания, изкълчвания на стави, счупвания, невралгия, плексити, дископатии и др.; мускулни болки, схващания;
кожни заболявания – псориазис, акне, гъбични инфекции, трудно зарастващи рани и др.; простудни заболявания и възпаления на горните дихателни пътища; възпаления в  устната кухина – пародонтоза, афти, гингивит и др.; хемороиди; пърхот.

Калолечение

Лечебните свойства на калта са известни от дълбока древност. Калта има сложен физико-химичен състав. В съчетание със своите електро-топлинни свойства, тя оказва положително влияние върху здравето. Калолечение се прилага при:заболявания на опорно-двигателния апарат – всички артрозни заболявания, болки в кръста, остеохондроза (шипове); заболявания на периферната и централната нервна система – дископатии, плексити, периартрити; кожни заболявания – екземи, кожни язви, склеродермия и псориазис; заболявания на женската и мъжката полова система – гинекологични заболявания и стерилитет; заболявания на дихателната система – бронхити, синузити.

 Парафинолечение

Парафинолечението е един от най-старите и често прилагащи се методи за термотерапия (лечение с топлина). Парафинът е твърдо полупрозрачно вещество, което е без миризма или вкус.Парафинолечението се прилага при:възпалителни и дегенеративни заболявания на опорнодвигателния апарат – стави, ставни връзки, мускули и сухожилия. Процедурите се прилагат, както в острата фаза на заболяването, така и в хроничната, при: закрити травми също се прилага парафинолечение; келоиди и кожни цикатрикси (белези); възпаление на жлъчните пътища и жлъчния мехур, жлъчни и бъбречни колики, спастичен колит, цистит и други.

Цените на предлаганото лечение са:

1. Лазертерапия                                                     –           10лв

2.Локално лечение с луга                                     –             7лв.

3.Инхалаторно лечение с луга                             –            5лв.

4.Ултра звук лечение с луга                                –             5лв.

5.Йонофореза с луга                                              –             5лв.

6.Калолечение на цяло тяло                                –           10лв.

7.Локално калолечение                                        –             5лв.

8.Парафинолечение           

                                    –             5лв.

Повлияването  при различните методи на лечение е индивидуално. Благоприятен е ефектът и от съчетаването им с други физиотерапевтични процедури и рехабилитация,  предлага болницата. Стремежът е да бъдат обхванати всички нуждаещи се, да си спестят пътуването до други рехабилитационни центрове  в София и в страната.