Малката Руслана от Перник е „Принцеса на България”!

Малката Руслана от Перник е „Принцеса на България”!

Съкровените желания на малките момиченца обикновено са да са принцеси или балерини. Едно пернишко дете – 12-годишната Руслана Иванова, може обаче да се похвали, че е сбъднала и двете. След като спечели приза «Принцеса на Перник», шестокласничката от пернишкото ОУ «Св.Константин Кирил Философ» успя да пребори силната конкуренцията на Национален детски конкурс за красота и талант „Принц и Принцеса на България“ 2019, провел се от 1 до 4 юни в курорта «Албена», окичвайки се с лентата «Принцеса на България», раказва Ласи, щастливата майка на Руслана. А ние добяваме още един впечатляващ факт – детето успява да грабне Гран при своя дебют в конкурса! В първата конкурсна вечер тя се явява облечена в народна носия и успява да омае журито с увлекателното представяне на себе си и своя роден град. След това идва и прекрасното й изпълнение като класическа балерина. Защото Руслана танцува от четиригодишна. Тя е възпитаничка на балетно студия «Ида» с ръководител Йоана Йорданова – Сойка при пернишкия Обединен детски комплекс. Всъщност балетът е нейната голяма любов! Погледът й е насочен към Националното училище за танцово изкуство в София, където ще кандидатства след седми клас. Стискаме й палци да успее! И вярваме в нея, защото малкото талантливо момиче работи усилено. И не щади себе си.

Но как успява да намери време за всичко, само тя и близките й знаят. А в деня й, освен за уроците, които готви главно вечер, има място и за балета, и поне два пъти в седмицата за гимнастика. Обича плуването, обича много и да рисува.

А приятелките й ще ви разкажат за още една черта от характера на 12-годишната Руслана – любовта й към животните. Доброто й сърце не разбира грубостта и жестокостта, с които се сблъскваме, особено когато става дума за бездомна животинка. Намира време, главно в почивните дни, да отиде до приюта в квартал «Кристал» да помогне в грижата за питомците, настанени там, да разходи с дружки прибраните от улицата кучета. Близките й споделят и как купувала храна за малко бездомно коте, оцеляло благодарение на грижите на Руслана.  

Само преди ден след като щастливата шестокласничка се върна в Перник, малката фея отново тръгва на път –тя замина за Хасково, където от 7 до 9 юни се проведе Международният танцов фестивал „Вълшебен свят”. След това в средата на месеца отново ще поеме към «Албена» за поредния фестивал за малки звезди.

А ние пожелаваме на чаловната и слънчева Руслана да продължава напред и нагоре, да сбъдва всяка своя мечта! Защото го може!