ЦИК похвали областния управител на Перник за отличната организация на евровота

ЦИК похвали областния управител на Перник за отличната организация на евровота

Благодарствен адрес към областния управител Ирена Соколова и служителите от Областна администрация – Перник беше изпратен от Централната избирателна комисия.

Специалното приветствие, адресирано до губернатора от председателя на ЦИК Стефка Стоева и секретаря Севинч Солакова, отбелязва отличната обезпеченост и организация по провеждането на изборите за членове на Европейския парламент в област Перник.

„Благодарение на съвместните усилия на институциите българските избиратели имаха възможност да упражнят своето право на глас. Надявам се и в бъдеще да работим заедно за провеждането на свободни, честни и законосъобразни избори в Република България”, се казва още в официалния документ.

От своя страна Соколова също изпрати благодарствени ноти до министъра на вътрешните работи Младен Маринов, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов, ръководството на „Информационно обслужване” АД, както и до ръководителите на подопечните им структури на областно ниво. В тях се изразява удовлетвореност от ползотворното сътрудничество и професионалната подготвеност, които са дали основание изборния процес в региона да премине в атмосфера на организираност, сигурност и резултатност.

На отделна работна среща губернаторът отчете доброто партньорство с РИК и ЦИК.