Републикански финал по баскетбол за момчета в Перник

Републикански финал по баскетбол за момчета в Перник

„100 години баскетбол в България и 90 години град Перник“ под това мото ще премине Републиканският финал по баскетбол за момчета 5-7 клас в зала „Борис Гюдеров“ в Перник.

Стартът на спортната надпревара даде зам.-кметът Денислав Захариев. Сред официалните гости на събитието бяха още зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов, секретарят на Общината Радослава Манова, треньори и състезатели. 

„Уважаеми гости, треньори  и участници в турнира , за нас като Община  е чест да бъдем домакини на това спортно събитие. Благодаря на Министерството на младежта и спорта и Министерството на образованието и науката , че на Перник беше отново гласувано доверието Републиканският финал да се проведе тук. Радваме се, че вие всички сте гости на нашия град, който е богат със своето историческо минало и се гордее с постиженията в спорта. Надявам се момчетата да  изиграят едни хубави мачове и да изградят приятелства. Пожелавам на всички успех и нека най-добрите победят“, сподели Захариев.

Зам.-министърът Стоян Андонов също поздрави участниците и заяви, че изключително се радва, че присъства на финалите на националните ученически игри .

В състезанието участват 10 отбора зонални първенци от Перник, Троян, София, Шумен, Хасково, Ямбол, Перущица, Ботевград, Видин Русе.

Организатор на събитието е Областният ученически спортен клуб „Кракра“ с председател Надежда Стоицева. Тя удостоя с награди заместник-кметът Денислав Захариев и спортният зам.-мистър Стоян Андонов в знак  благодарност за съдействието и помощта за развитието на ученическия спорт.