Шофьори, нарушили закона, се изправят пред Темида

Шофьори, нарушили закона, се изправят пред Темида

Четирима водачи на МПС се изправят пред съдебните институции в Перник и Радомир.

Перничанин ще отговаря за шофиране на автомобил без книжка. На 19 март тази година, в Перник бил проверен лек автомобил, управляван от 27-годишен жител на областния град. Установено било, че младият мъж управлява в срока на наложената му принудителна административна мярка – временно отнемане на свидетелството за правоуправление. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

На 31 май, в Радомир е проверен лек автомобил „Нисан Примера“, шофиран от 37-годишен от радомирското село Долни Раковец. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1,45 промила. Отказал кръвна проба за химичен анализ. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

22-годишен радомирец ще отговаря за управление на нерегистриран мотор. На 3 юни, в Радомир бил спрян за проверка мотопед „Шанхай Шенке“, шофиран от 22-годишен местен жител. Установено било, че возилото не е регистрирано по надлежния ред в Република България. Младежът е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Жител на град Бобов дол застава пред правосъдието за управление на автомобил под въздействието на наркотици. На 4 юни, в Радомир е проверен лек автомобил „БМВ“, шофиран от 35-годишен от Бобов дол. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за канабис. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.