Изложба представя 140- годишната история на Районния съд в Трън

Изложба представя 140- годишната история на Районния съд в Трън

Районният съд в Трън ще отбележи на 7 юни 140 години от учредяването си. По този повод,  в деня на честването ще бъде открита специална изложба.

За попълването на изложбата, представяща историята на съдебната институция, помагат дарители.  Те са предоставили снимкови материали, свързани с историята на Районния съд в пограничния град.  От съда са категорични, че предоставените  дарения ще бъдат съхранени. Нещо повече, вече има идея тази експозиция да бъде предоставена за фонда на Общински исторически музей в Трън.

Отбелязването на 140-годишнината от създаването на съда  ще бъде скромно, но изискано, поясниха от институцията, тъй като средства за него не са отпуснати от Висшия съдебен съвет. Община Трън е оказала съдействия за отбелязването на годишнината с издаването на брошури с историята на Районния съд.

За тържеството са поканени да присъстват представители на местната и държавна власт и представители на съдебната власт. На тържеството по повод 140 годишнината на Районния съд в Трън, което ще започне от 11.30 часа, ще бъдат раздадени плакети.